Qui som?

Som professionals de l’àmbit de l’educació especial amb titulació d’integradors socials i terapèutes ocupacionals.
També treballem amb una psicòloga i una psiquiatra. Acumulem una llarga experiència en projectes a fundacions i administracions que atenen a persones amb diversitat funcional.

És un perfil de professionals preparats per a valorar, diagnosticar, identificar, prevenir i tractar problemes relacionats amb l’ocupació (autocura, productivitat i oci) de les persones, famílies o grups afectats per un problema de salut que interfereix directament en el seu grau d’autonomia. La funció  del terapeuta ocupacional és facilitar que una persona amb dificultats funcionals pugui participar en aquelles activitats quotidianes que siguin rellevants en la seva vida. En els sistemes sanitari i social el terapeuta ocupacional comparteix amb altres professionals les funcions de planificació, organització, direcció i avaluació per garantir una intervenció adequada per al desenvolupament de les potencialitats de les persones en les ocupacions de la vida quotidiana.

És un perfil professional preparat per realitzar, executar, organitzar i participar en projectes i/o programes d’integració social. Avaluar, determinar i aplicar les estratègies adequades per desenvolupar una intervenció directa amb diferents tipus d’usuaris de la realitat social, aprenent a treballar en equip.

Ocupacions o llocs de treball més rellevants:

  •  Tècnic d’ajut a domicili
  • Tècnic de programes d’intervenció i prevenció social
  • Educador en l’àmbit de la diversitat funcional
  • Tècnic en programes d’atenció geriàtrica.
  • Tècnic en mobilitat bàsica
  • Educador en establiments residencials de diferents tipus.
  • Treballador familiar
  • “Professionals col·laboradors”

Els psiquiatres diagnostiquen i tracten aquests trastorns mentals i també realitzen investigacions per a comprendre’ls i prevenir-los.
El camp de la psiquiatria és molt ampli en comparació amb altres especialitats mèdiques. Els trastorns mentals poden afectar a la majoria dels aspectes de la vida del pacient, com la seva activitat física, conducta, emocions, pensament, percepció, relacions interpersonals, sexualitat, treball i oci. Aquests trastorns estan produïts per una combinació poc coneguda de determinants biològics, psicològics i socials.
La tasca del psiquiatra consisteix a identificar les diferents fonts i manifestacions de la malaltia mental.